Vicepremierul Vladimir Bolea a avut discuții cu Antonella Bassani, vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală

Published on: L, 07/08/2024 - 18:52

8 iulie 2024, Chișinău - Vicepremierul Vladimir Bolea a avut, astăzi, o întrevedere cu Antonella Bassani, vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală. Oficialii au abordat mai multe subiecte esențiale pentru dezvoltarea agriculturii moldovenești.

Vladimir Bolea a subliniat importanța irigației, în special în sudul Republicii Moldova, unde seceta afectează grav culturile. Vicepremierul a evidențiat că investițiile în sisteme de irigație sunt esențiale pentru a asigura sustenabilitatea producției agricole și pentru a face față condițiilor climatice extreme.
 
Un alt aspect discutat a fost dezvoltarea lanțurilor valorice. Vladimir Bolea a subliniat că modernizarea sistemelor de irigație și sprijinirea afacerilor care practică agricultura intensivă vor avea un impact major asupra dezvoltării lanțurilor valorice agricole. Potrivit oficialului, aceste măsuri vor permite agricultorilor să își crească productivitatea și să ofere produse de calitate superioară pe piață. Astfel, competitivitatea agriculturii moldovenești va crește semnificativ, facilitând accesul recoltei moldovenești pe piața Uniunii Europene, unde cerințele de calitate și standardele sunt înalte.