Ion PERJU, noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost prezentat angajaților MADRM

Published on: V, 11/15/2019 - 11:33

15 noiembrie 2019, Chișinău - Noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU, a fost prezentat, astăzi, angajaților MADRM. La eveniment au fost prezenți Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion CHICU și fostul ministru, Georgeta Mincu.

 

Premierul l-a felicitat pe Ion Perju cu ocazia numirii în funcție și a specificat că: ”Agricultura rămâne a fi un sector prioritar pentru economie și țară. Domnul ministru este un profesionist și nu va avea nevoie de mult timp pentru a intra în esență. Aveți mai multe domenii, trebuie să continuați și să intensificați activitatea pentru a avansa pe agenda Dumneavoastră. Agricultura se confruntă cu mari provocări. Vă îndemn să intensificați dialogul cu exponenții sectorului pentru a lua idei de dezvoltare. Așteptăm de la toate ministerele, inclusiv, de la Dumneavoastră, planul de acțiune în termen de 30 de zile”.

 

La rândul său, noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a mulțumit Premierului pentru încrederea acordată și a menționat că: ”Agricultura este coloana vertebrală a economiei. Avem o țară agrară, trebuie să facem ca sectorul să evolueze. Ministerul Agriculturii nu îmi este străin, ba chiar foarte apropiat, pentru că mi-am început activitatea la ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Nu este un minister simplu, avem trei segmente importante pentru țară, care se intersectează, dar care și se confruntă: agricultura și industria alimentară, dezvoltarea regională și mediul de care depinde sănătatea și viața oamenilor. Avem multe sarcini. Suntem un instrument în suportul mediului de afaceri, vom munci ca acest mediu să fie benefic atât pentru producătorii autohtoni, cât și pentru investitorii  străini. Vreau să avem o echipă frumoasă și la sigur va fi”.

 

Amintim, anterior, noul ministru a deținut funcția de  consilier prezidențial pe domeniul agroindustrial și al administrației publice, a fost expert agro-alimentar la Banca Mondială, în cadrul Proiectului de ameliorare a competitivității (ECP). De asemenea, din februarie 2008 până în noiembrie 2009, a deținut funcția de viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, iar din februarie 2010 și până în aprilie 2011 a fost consultant internațional privind politica agricolă și siguranța alimentară la Banca Mondială. Ulterior, din aprilie 2011 până în februarie 2016 este șef adjunct la DAI, proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor.  

 

La finalul ceremoniei  Prim-ministrul, Ion CHICU, le-a dorit tuturor mult succes în activitatea profesională.