Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Noutăți

Published on: J, 04/18/2019 - 11:51

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a solicitat angajaților din subordine să efectueze o analiză a situației privind stocurile de struguri de masă aflate la păstrare în depozitele frigorifice din țară.  Informațiile oferite de specialiști denotă, că în prezent,  în frigidere mai sunt circa o mie de tone de struguri.

 

Română
Published on: M, 04/17/2019 - 17:44

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va organiza mai multe seminare în raioanele țării pentru a informa autoritățile locale despre importanța regionalizării serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, drept element cheie al politicii naționale  în dezvoltarea sectorului. Astăzi, la Ialoveni, a avut loc primul seminar în acest sens.

 

Română
Published on: M, 04/17/2019 - 11:29

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului și Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin” și cu susținerea partenerului strategic – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei, Vă invită la o nouă ediție a Vernisajului Vinului.

 

Română
Published on: M, 04/17/2019 - 10:47

Comitetul interministerial de coordonare al proiectului ”Îmbunătățirea cadrului instituțional și de reglementare privind gestionarea substanțelor chimice și al deșeurilor de-a lungul ciclului lor de viață în Republica Moldova” s-a reunit în ședință pentru a discuta despre elaborarea și promovarea spre adoptare a unor acte legislative secundare privind deșeurile și substanțele chimice, în contextul îmbunătățirii cadrului de management al substanțelor chimice din țara noastră.

Română
Published on: M, 04/17/2019 - 10:00

Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a prezidat ședința de lucru cu participarea reprezentanților Federației Naționale a Fermierilor din Moldova. În cadrul căreia s-a discutat despre subiectele rezoluției adunării generale a federației cu referință la importanța dialogurilor constructive cu asociațiile de profil și mediul de afaceri.

 

Română
Published on: M, 04/16/2019 - 16:08

Circa 67 mii de cetățeni din localitățile rurale din țara noastră beneficiază de servicii de apă și sanitație îmbunătățite și consolidate datorită suportului oferit de  Guvernul Elveției, în ultimii zece ani, prin proiectul elvețian ”Apă și Sanitație în Moldova”. Astăzi, în cadrul unei conferințe naționale, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a mulțumit partenerilor pentru suportul acordat în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățenii țării noastre și și-a exprimat încrederea continuării cooperării în acest sens.

Română
Published on: M, 04/16/2019 - 14:36

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale, Vasile Luca, împreună cu  reprezentanții Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Proiectului USAID „Agricultură Performantă în Moldova” şi sectorului vitivinicol au efectuat o vizită de documentare la Institutul Ştiinţifico-practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare.

 

Română
Published on: L, 04/15/2019 - 17:09

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru 16 aprilie 2019, avertizare meteorologică de înghețuri. Astfel, potrivit meteorologilor, în noaptea de luni spre marți, se prevăd înghețuri cu intensitatea de minus - 1 - 3 grade Celsius, predominant în partae de vest a țării. 

  

Română
Published on: L, 04/15/2019 - 11:29

Identificarea cererii pieței muncii pe termen mediu pentru învățământul superior și cel profesional tehnic, este studiul realizat de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul proiectului Creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin integrarea în lanţul valoric domestic şi global, în particular a sectorului de cultivare a soiei, implementat de Prodidactica și ADA și Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde, implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

Română
Published on: S, 04/13/2019 - 11:29

Zona Berești, un spațiu public degradat din orașul Ungheni, a fost reamenajată și modernizată cu suportul financiar al Guvernului Poloniei, în cadrul unui proiect de revitalizare urbană. Vineri, 12 aprilie curent, o delegație de experți polonezi au efectuat o vizită în localitate pentru a observa specificul și potențialul zonei, precum și de a stabili următoarele acțiuni necesare în revitalizarea urbană a localității.

 

Română

Pagini

Subscribe to RSS - Noutăți