Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Vasile Luca: ”Ministerul va intensifica dialogul cu toate asociațiile din domeniul culturilor nucifere, pentru a contura importanța acestui sub sector dinamic al horticulturii, în economia țării noastre”

Published on: V, 01/18/2019 - 17:15

Chișinău

18 ianuarie 2019

 

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și reprezentanții Uniunii Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere din Republica Moldova, s-au reunit într-o ședință de lucru, pentru a discuta despre provocările din domeniul cultivării culturilor nucifere, principalele realizări, dar și problemele din acest sector.

 

Secretarul de Stat, responsabil de domeniul produselor vegetale, Vasile Luca a menționat în cadrul discuțiilor că: ”Ministerul va intensifica dialogul cu toate asociațiile din domeniul culturilor nucifere, din țara noastră, pentru a contura importanța acestui sub sector dinamic al horticulturii, în economia țării noastre”. De asemenea, oficialul a vorbit despre politica statului în acest domeniu, problemele înregistrate pe întreg lanțul de producere și export, riscuri și disponibilitatea de a asigura suport în activitatea agenților economici.

 

Pe parcursul ședinței, întreprinzătorii, au expus un șir de provocări, realizări, precum și probleme ale procesului de cultivare și comercializare a nucilor.

 

La final părțile au convenit să își intensifice dialogul pentru a asigura o cooperare eficientă dintre autorități, asociațiile profesionale și agenții economici, implicați în activitatea agricolă, pentru a discuta întreg spectrul de probleme, cu care se confruntă producătorii și identificarea celor mai viabile soluții.

 

 

Persoană de contact:

Ecaterina Grigorean

Serviciul informare și

comunicare cu mass-media

+373 22 204  582

+373 79 090 590