Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Secretarul General, Iurie Ușurelu a avut o întrevedere oficială cu Excelența Sa, Felipe Alvarez de Toledo

Published on: M, 11/07/2017 - 17:02

Secretarul General al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu a discutat în după amiaza zilei de astăzi, cu Excelența Sa, Felipe Alvarez de Toledo, Ambasador  Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Argentina la Chișinău, despre oportunitățile de colaborare și cooperare bilaterală în domeniul agricol.

În cadrul dialogului, oficialii și-au exprimat  disponibilitatea de a realiza un schimb de experiență și bune practici dintre instituțiile de resort din ambele țări,  în domeniile agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.

”Facilitarea și intensificarea schimbului comercial cu produse agroalimentare între Republica Moldova și Argentina, ar fi un impuls de dezvoltare pentru producătorii autohtoni. Suntem interesați de facilitarea dezvoltării parteneriatelor de afaceri și stabilirea relațiilor de parteneriat dintre companiile autohtone producătoare de produse agroalimentare (fructe și legume proaspete) și cele din Argentina”, a precizat Secretarul General al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu.

Totodată, Secretarul General al ministerului a subliniat necesitatea realizării unui schimb de materiale informaționale privind potențialul de producere şi export în sectorul agricol din ambele ţări în vederea familiarizării potenţialilor importatori. 

La rândul său, Excelența Sa, Alvarez de Toledo și-a exprimat disponibilitatea de a  spori comunicarea eficientă dintre instituțiile vizate.

”Aveți sprijinul nostru în noua structură formată și suntem siguri că aceste reforme vor  promova dezvoltare țării dumneavoastră la o nouă etapă”, a menționat Excelența Sa, Felipe Alvarez de Toledo, Ambasador  Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Argentina la Chișinău.

Menționăm, conform datelor Biroului Naţional de Statistică, volumul schimbului comercial între Republica Moldova şi Republica Argentina cu produse agricole şi agroalimentare în anul 2016a constituit circa 4,916 mln. USD, fiind cu 0,3 mln. mai mult decât în anul 2015.

Principalele grupe de produse importate din Republica Argentina în anul 2016 au fost: produse de origine animală (46,9%), produse de origine vegetală (43,6%),produse procesate (6,6%), cât și reziduuri şi deşeuri ale industriei alimentare (2,9%).

 

7  noiembrie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului