Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

România va continua să finanțeze reabilitarea grădinițelor din țara noastră, precum și va susține noi proiecte de îmbunătățire a condițiilor de trai

Published on: M, 09/26/2018 - 13:11

Excelența Sa, Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău împreună cu Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, Virgil Alin Chirilă, au discutat astăzi, în cadrul unei întrevederi oficiale cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc despre programul de reabilitare agrădinițelor din țara noastră din ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro oferit de România țării noastre și inițierea altor proiecte noi în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale sau mediului.  

 

 ”Suntem în așteptarea demersului Guvernului Republicii Moldova cu prezentarea listei grădinițelor ce urmează a fi  reabilitate din suportul nerambursabil de 100 de milioane de euro, inclusiv viziunea Guvernului țării dumneavoastră cu privire la implementarea proiectelor în domeniul apei. Suntem deschiși pentru o colaborare fructuoasă în vederea dezvoltării multor proiecte noi. Vă dorim să aveți un mandat lung pentru că avem multe lucruri bune de realizat”, a menționat Secretarul de Stat, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, Virgil Alin Chirilă.

 

La rândul său, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a mulțumit pentru suportul necondiționat al României pentru țara noastră și și-a exprimat disponibilitatea pentru o colaborare deschisă, transparentă și eficientă în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai pentru cetățenii din Republica Moldova.

 

”Vă mulțumesc pentru noutățile bune la începutul mandatului de ministru. Apreciem și mulțumim pentru tot ce au primit cetățenii țării noastre din partea României.  Mizăm pe un suport constant, așa cum l-a avut România din totdeauna. Am convingerea că vom dezvolta o colaborare strânsă, un parteneriat puternic ce va spori încrederea cetățenilor”, a subliniat ministrul Nicolae Ciubuc, în cadrul dialogului cu oficialii români.

 

La întrevedere, ministrul a fost însoțit de Secretarul de Stat, Dorin Andros care a precizat că au fost deja inițiate procedurile necesare pentru  intensificarea acțiunilor ce au drept rezultat reabilitarea grădinițelor, schimbul de experiență în domeniul planificării teritoriului, precum și noi priorități pentru anul 2019.

 

 

26 septembrie 2018

Serviciul informare și comunicare cu mass media al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului