Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Liviu Volconovici și Ambasadorul Poloniei la Chișinău au discutat despre prioritățile de colaborare în anul 2018

Published on: J, 01/25/2018 - 18:16

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a avut astăzi, o întrevedere oficială cu Excelența Sa, Bartłomiej Zdaniuk, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polonia în ţara noastră, în cadrul căreia au discutat despre proiectele comune prioritare pentru anul curent și oportunitățile de dezvoltare a relațiilor de colaborare și cooperare în continuare.

 

Ministrul Liviu Volconovici a mulțumit Excelenței Sale pentru suportul acordat de Guvernul Poliniei țării noastre și l-a asigurat de toată deschiderea pentru o colaborare și o cooperare eficientă în vederea realizării proiectelor comune de dezvoltare.

 

”Mizăm mult pe experiența țării dumneavoastră în dezvoltarea agriculturii, proiectelor de mediu și de dezvoltare urbană. Suntem dispuși să preluăm bunele practici în vederea susținerii mediului rural și dezvoltării capacităților instituționale în acest sens”, a subliniat ministrul Liviu Volconovici, în cadrul dialogului.

 

La rândul său, Ambasadorul Poloniei, Excelența Sa,  Bartłomiej Zdaniuk a precizat că Guvernul Republicii Polonia este dispus să ofere suport țării noastre în dezvoltarea potențialului agricol, realizarea schimbului de experiență în domeniul academic și universitar, dezvoltarea agroturismului, inclusiv oportunitatea de a dezvolta capacitățile funcționarilor publici.

 

”Moldova este o țară prioritară pentru Polonia în cadrul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare. Suntem dispuși să dezvoltăm proiecte în domeniile de interes reciproc”, a menționat Ambasadorul Poloniei la Chișinău, Bartłomiej Zdaniuk.

 

La finalul întrevederii, părţile și-au reiterat disponibilitatea de a continua colaborarea și cooperarea eficientă în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și urbane și mediului.

 

 

25 ianuarie 2018

Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului