Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

MADRM a stabilit regulile și procedura de emitere a avizului general la documentația de amenajare a teritoriului

Published on: L, 12/17/2018 - 16:48

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a elaborat regulamentul emiterii avizului general la documentația de amenajare a teritoriului,  astfel, fiind stabilite reguli și proceduri unice de avizare și emitere a avizului.

 

Potrivit Secretarului de Stat al ministerului, Dorin Andros, documentul a fost elaborat în scopul executării Legii privind principiile urbanismului și amenajării teritoriului, precum și a prevederilor normativului privind conținutul, principiile metodologice de elaborare, avizare și aprobare a documentației de urbanism și amenajare a teritoriului.

 

”Documentul a fost elaborat în vederea acordării suportului consultativ pentru autoritățile publice locale și companiile de proiectare în domeniul planificării teritoriului. Prin acest regulament stabilim etapele, astfel, încât, să fie clar expusă procedura de avizare, ceea ce până în prezent nu a fost reglementat”, a precizat Secretarul de Stat, Dorin Andros.

 

Totodată, oficialul a menționat că, realizarea prezentului proiect nu necesită cheltuieli financiare publice, precum și nu conține prevederi de reglementare a activității de întreprinzător în contextul Legii nr. 235-XVI din 20 iulie 2006 cu privire la principiile a activității, cu modificările ulterioare, astfel decăzând necesitatea examinarea acestui proiect de către Grupul de lucru pentru reglementarea activității de întreprinzător.

 

Menționăm, prezentul proiect a fost supus consultării publice, conform legislației în vigoare, în urma căreia a fost avizat pozitiv. Anterior consultării publice, proiectul documentului a fost plasat pe pagina web oficială a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului: www.madrm.gov.md la rubrica ”Transparență decizională”, precum și pe pagina www.particip.gov.md. Proiectul documentului, a fost supus expertizei anticorupție a Centrului Național Anticorupție și expertizei juridice a Ministerului Justiției și luate în considerație obiecțiile și propunerile înaintate.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass media