Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La Ocnița s-a discutat despre actele normative din domeniul funciar și îmbunătățiri funciare

Published on: V, 02/15/2019 - 15:26

Chișinău,

15 februarie 2019,

 

Politicile Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar și actele normative în domeniul funciar și îmbunătățiri funciare au fost discutate, la Ocnița, în cadrul unei ședințe comune cu participarea reprezentanților autorităților publice locale, inginerilor cadastrali și deținătorilor de terenuri din raioanele Ocnița, Dondușeni și Briceni.

 

Subiectele seminarului au fost prezentate de specialiștii Serviciului politici în domeniul fondului funciar și îmbunătățirii funciare din cadrul MADRM. 

 

Informațiile prezentate au fost axate pe actele normative ce ține de arenda terenurilor agricole, proceduri de realizare a activităților de conservare și sporire a fertilităţii solurilor, metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole, stimularea măsurilor de îmbunătățiri funciare.

 

De asemenea, s-a discutat despre modificările ce au fost aprobate în legislație ce țin de arenda terenurilor agricole și anume, abrogarea din 1 martie 2019 a  Legii nr. 198/2003 cu privire la arenda în agricultură, prin urmare, domeniul dat, va fi reglementat de Codul civil 1107/2002.

 

Totodată, s-a discutat despre arenda terenurilor agricole, condițiile de realizare a activităților de conservare și sporire a fertilităţii solurilor, metode și principii de consolidare a terenurilor agricole și folosința apelor la irigarea terenurilor agricole din lacuri/iazuri.

 

Amintim că responsabilii pe domeniul funciar din cadrul ministerului vor organiza și în continuare seminare zonale în scopul familiarizării specialiștilor din teritoriu cu privire la actele normative în domeniul funciar și îmbunătățirilor funciare. 

 

Date de contact:

Serviciul politici în domeniul

fondului funciar și îmbunătățiri funciare

0 22 204 - 536