Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Membrii Comitetului Coordonator al Dialogului Național de Politici în domeniul gestionării resurselor de apă în Republica Moldova s-au reunit în cadrul unei ședințe on-line

Published on: J, 11/19/2020 - 14:37

19 noiembrie 2020, Chișinău – La Chișinău a avut loc cea de-a VI-a reuniune a Comitetului de coordonare a Dialogului Politic Național (NPD) privind managementul resurselor de apă în cadrul Inițiativei pentru apă a Uniunii Europene Plus (EUWI +).

 

Reuniunea a avut ca scop discutarea progreselor înregistrate de țara noastră în domeniul modernizării politicii naționale de apă, prin prisma extinderii accesului la  aprovizionare cu apă și sanitație. Totodată, discuțiile au atins și subiectul consolidării cooperării transfrontaliere în domeniul vizat.

 

La eveniment au participat experți naționali și internaționali, reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ai Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenției de Mediu, Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Academiei de Științe a Moldovei ș.a.

 

Secretarul de Stat Dorin Andros a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru suportul acordat în procesul de dezvoltare a sectorului de management a resurselor de apă.

 

„Această reuniune ne oferă oportunitatea de a pune în discuție cele mai actuale probleme în domeniu, cu implicarea tuturor instituțiilor de resort și partenerilor de dezvoltare, care împărtășesc cu noi cele mai bune practici ale UE în domeniul gestionării resurselor de apă și sanitație. Astăzi, avem ocazia să trasăm următoarele sarcini ce vor avea ca scop asigurarea durabilității rezultatelor. Seceta hidrologică și inundațiile din anul curent ne-au demonstrat că sistemul de gestionare a resurselor de apă trebuie să fie raționalizat și ajustat în conformitate cu nevoile și specificul țării. În acest sens au fost demarate evaluări și analize complexe pentru a preveni și reduce consecințele, precum și pentru a consolida instrumentele relevante de gestionarea și de răspuns la riscurile fenomenelor meteorologice”, a menționat Dorin Andros.

 

Notă: Evenimentul a fost organizat în regim online, în coordonare cu partenerii de implementare a proiectului Inițiativa Uniunii Europene Plus în domeniul apei pentru Parteneriatul Estic (EUWI +).