Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Japonia va oferi Republicii Moldova un credit preferențial pentru achiziționarea echipamentului agricol

Published on: L, 06/29/2020 - 15:21

29 iunie 2020, Chișinău - Guvernului Japoniei va oferi un credit preferențial Guvernului Republicii Moldova în valoare de circa 18, 7 milioane de dolari pentru a facilita accesul agricultorilor la achiziționarea tehnicii agricole și a echipamentului  post-recoltare. Creditul va fi acordat pe o perioadă de 40 de ani, la o dobândă de 0,1%, cu perioada de grație până la 12 ani. De asemenea, împrumutul va fi oferit prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), în cadrul proiectului de Modernizare a mașinilor și a echipamentului agricol (proiectul „MAME”) din Republica Moldova.

 

Scopul Acordului constă în accesarea surselor financiare pentru îmbunătățirea productivității agricole prin furnizarea tehnicii agricole și a echipamentului  post-recoltare destinate agricultorilor din țara noastră. Beneficiarii direcți vor fi producătorii agricoli înregistrați ca persoană juridică, indiferent de forma organizatorică de activitate sau de tipul de activitate pe care îl practică.

 

Necesitatea inițierii negocierilor și aprobării semnării Acordului rezidă din faptul existenței cererilor din partea agricultorilor de necesitate continuă de tehnică și echipament agricol.

 

Acordul va fi implementat de Î. P. Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, nou creată, care își va fortifica capacitățile instituționale în vederea gestionării și realizării eficiente a Proiectului.