Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Ion PERJU a participat la ședința de prezentare a noului director ANSA

Published on: L, 12/02/2019 - 15:18

2 decembrie 2019, Chișinău - Astăzi, în cadrul unei ședințe operative ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU, l-a prezentat colectivului pe noul director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Vladislav Cotici, care a fost numit în funcție, săptămâna trecută, de Cabinetul de miniștri.

 

Ministrul Ion PERJU a precizat că noul director este un bun profesionist, responsabil și deține mai mult de zece ani de experiență în domeniul monitorizarea și supravegherea siguranței produselor alimentare de origine animală, responsabilități manageriale, analiza riscului operațiunilor de export-import și de tranzit cu animale sau produse alimentare de origine animală, etc.

 

”Sunt sigur că va depune  tot efortul pentru a realiza obiectivele ce stau în fața instituției, asigurând implementarea eficientă a politicilor statului în domeniul siguranței alimentelor, în domeniul sanitar-veterinar, zootehnic, al protecției plantelor și carantinei fitosanitare, controlului semincer, etc.”, a subliniat ministrul.

 

La rândul său, Vladislav Cotici a mulțumit pentru încrederea acordată, a vorbit despre rolul primordial al Agenției în asigurarea calitativă a alimentației consumatorilor, despre conștientizarea responsabilităților, respectării obligațiunilor de serviciu și perfecționării continue a fiecărui angajat, menționând că: ”Aceste componente fiind de bază în obținerea succesului comun”. 

 

Vladislav Cotici este licențiat în medicină veterinară, și-a început activitatea profesională în anul 2002, în calitate de manager al unei întreprinderi specializate în asistență veterinară și farmaceutică veterinară. Ulterior, a  acumulat experiență în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, iar din 2009 până în mai 2010 a fost directorul Centrului Republican de Diagnostic Veterinar.