Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La Chișinău a avut loc reuniunea republicană a șefilor secție instruire practică din instituțiile de învățământ profesional tehnic

Published on: V, 11/29/2019 - 15:24

29 noiembrie 2019, Chișinău - Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, a organizat, astăzi, la Chișinău, reuniunea republicană a șefilor secție instruire practică din instituțiile de învățământ profesional tehnic din subordine.

 

Evenimentul a debutat cu dezbateri pe subiectul formării competențelor profesionale ale viitorilor specialiști prin desfășurarea stagiilor de practică în parteneriat cu agenții economici, în condiții reale de muncă.

 

Totodată, în același context, au fost abordate subiectele ce țin de procedurile de îmbunătățire a calității instruirii practice; asigurarea calității stagiilor de practică; parteneriatul dintre instituția de învățământ și întreprinderile din domeniu, inclusiv avantaje și priorități. De asemenea,  s-a discutat despre necesitatea eficientizării instruirii elevilor în cadrul lecțiilor practice prin implicarea antreprenorilor din domeniu.

 

La discuții au participat director adjunct pentru instruire practică și producere cu schimb de bune practici din cadrul Centrului de Excelență în Transporturi,  Eduard Antoci, reprezentanți ai  Serviciului știință, educație și extensiune rurală, Centrului Metodic pentru Învățământ, precum și șefi de secție instruire practică din cele opt instituții de învățământ profesional tehnic.

 

Întrunirea republicană a șefilor de secție practică din instituțiile de învățământ profesional tehnic din subordine a fost organizată de către Serviciul știință, educație și extensiune rurală în comun cu Centrul Metodic pentru Învățământ.