Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Georgeta MINCU a avut o întrevedere cu o delegație a IFAD

Published on: M, 11/12/2019 - 10:21

12 noiembrie 2019, Chișinău - Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU,  a avut o întrevedere cu o delegație a Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD), care în săptămâna curentă sunt într-o vizită de lucru în țara noastră.

 

Delegația este condusă de vicepreședintele IFAD, Donald Brown, care la întrevederea de la MADRM, a fost însoțit de Khalida Bouzar, directorul oficiului regional IFAD pentru Orientul Apropiat, Nordul Africii, Europa și Asia Centrală, Vrej Jijyan, managerul de țară pentru Republica Moldova și Victor Roșca, directorul UCIP-IFAD.

 

Doamna ministru Georgeta MINCU a salutat membrii delegației și și-a exprimat gratitudinea pentru suportul acordat de IFAD în dezvoltarea durabilă a agriculturii și dezvoltării rurale din Republica Moldova. De asemenea, le-a mulțumit pentru interesul sporit de a oferi suport antreprenorilor agricoli în dezvoltarea sectorului.

 

Oficialii au discutat despre asistența financiară acordată de-a lungul anilor pentru țara noastră, despre rezultatele programelor IFAD, dar și au punctat potențiale oportunități de inițiere a altor proiecte orientate spre susținerea micilor antreprenori rurali, dezvoltarea infrastructurii economice rurale, promovarea tehnologiilor conservative de lucrare a solului și alte activități ce sporesc reziliența la schimbările climatice.

 

Notă: Reprezentanța IFAD în țara noastră este de peste 19 de ani, timp în care a fost acordată asistență financiară în valoare totală de circa  124 milioane dolari SUA.

 

Date de contact:

Direcția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor

tel: 0 22 204 - 519;