Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Georgeta MINCU și Ambasadorul Cehiei Zdeněk KREJČÍ au discutat despre proiectele comune implementate în țara noastră

Published on: J, 10/17/2019 - 11:49

17 octombrie 2019, Chișinău - Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU s-a întâlnit, în după amiaza zilei de ieri, cu Excelența Sa, Zdeněk KREJČÍ, Ambasador al Cehiei în Republica Moldova. Oficialii au discutat despre proiectele comune implementate de partenerii cehi în Republica Moldova și oportunitățile de inițiere a altor proiecte noi.

 

Astfel, principalele subiecte abordate au vizat proiectele comune moldo-cehe: privind reconstrucția sistemului de canalizare din Strășeni și Briceni;  evacuarea deșeurilor  din Cișmichioi (Găgăuzia). De asemenea, s-a discutat despre progresele pe marginea proiectului de elaborare a Sistemului Informațional Geografic (GIS), implementarea proiectului ”Registrul Vitivinicol în RM” și rezultate obținute la zi,  precum și despre alte două proiecte din domeniul protecției mediului aflate în derulare.

 

Doamna ministru Georgeta MINCU a mulțumit Guvernului Ceh pentru suportul oferit sectorului agricol din țara noastră prin intermediul Agenției Cehe pentru Dezvoltare, precum și pentru schimbul de experiență semnificativ în procesul de integrare europeană a țării și a angajamentelor asumate MADRM-ului, în baza Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu  Uniunea Europeană.

 

Partea cehă am menționat că următoarele propuneri de proiecte pe care le va înainta MADRM pentru a fi implementate cu susținerea financiară a partenerilor cehi, urmează să fie racordate la angajamentele din agenda de Asociere RM-UE.

 

Date de contact:

Direcția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor

Tel: 0 22 204 – 519;