Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Invitație pentru reprezentanții mass media

Published on: J, 10/17/2019 - 08:05

Reprezentanții mass media sunt invitați să participe la ceremonia de semnare a unui acord de împrumut între Banca Europeană de Investiții (BEI) și Guvernul Republicii Moldova, dedicat îmbunătățirii serviciilor de gestionare a deșeurilor solide în țara noastră.

 

Evenimentul va avea loc, vineri, 18 octombrie 2019, cu începere de la ora 15:00, la Casa Guvernului, intrarea din str. Mitropolit B. Bodoni, sala de conferințe, etajul 1.

 

Acordul de împrumut va fi semnat de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU și reprezentantul Oficiului BEI, Antonio Castillo.

 

Notă:Banca Europeană de Investiții (BEI) va oferi Guvernului Republicii Moldova un împrumut de  100 milioane de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide în țară. Împrumutul va fi oferit în mai multe tranșe, prima tranșă fiind de 25 mln de euro. Împrumutul BEI va ajuta la implementarea Strategiei de gestionare a deșeurilor 2013-2027 din Republica Moldova, realizarea proiectelor ce vizează modernizarea și dezvoltarea sistemelor și instalațiilor de gestionare a deșeurilor solide în opt regiuni din țara noastră. Proiectele vor asigura localitățile cu noi sisteme de colectare, instalații de tratare a materialelor și a deșeurilor biologice și noi depozite regionale sanitare pentru toată populația urbană și pentru circa trei milioane de locuitori din mediul rural.