Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Georgeta MINCU s-a întâlnit cu un grup de oameni de afaceri din India

Published on: M, 09/17/2019 - 11:27

Chișinău, 17 septembrie 2019,

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU s-a întâlnit, în după amiaza zilei de ieri, cu  o delegație a oamenilor de afaceri din India, iar principalul subiect de discuție a fost oportunitățile investiționale în agricultura din țara noastră și accesul produselor moldovenești pe piața indiană.

 

Din delegația indiană, în frunte cu Excelența Sa, Thanglura Darlong, Ambasadorul Indiei în țara noastră, cu sediul la București, au făcut parte oameni de afaceri din diferite sectoare, care au venit la minister pentru a se interesa de oportunitățile comerțului bilateral cu produse agroalimentare. Oaspeții au fost interesați în special de importul sucului concentrat din fructe, fructelor proaspete dar și a vinurilor moldovenești.

 

”Am discutat despre posibilitatea plasării pe piața indiană a strugurilor de masă din Republica Moldova, despre posibilitățile exportului de nuci, despre cooperarea bilaterală în domeniul științei și învățământului în agricultură, etc. Am avut discuții constructive, m-am bucurat să văd interesul oamenilor de afaceri din India de a susține agricultura din țara noastră, dar și a diversifica produsele agroalimentare disponibile pe piața indiană”, a subliniat ministrul Georgeta MINCU.

 

În cadrul dialogului au fost abordate subiecte cu referire la cooperarea actuală a Republicii Moldova cu India în domeniul agriculturii și comerțului cu produse agroalimentare, despre dezvoltarea  colaborării bilaterale în sfera cercetărilor științifice,  precum și despre organizarea unei eventuale misiuni economice de promovare a producției autohtone de vinuri și fructe proaspete în India.

 

La final părțile au făcut schimb de cadouri și și-au exprimat disponibilitatea de a spori și a diversifica domeniile de colaborare bilaterală.

 

 Întrevederea a fost organizată, în contextul vizitei delegației din India în Republica Moldova cu scopul de a participa la forumul de afaceri moldo-indian, astfel, aceștia au avut mai multe întâlniri cu oficiali din țara noastră.