Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Agenția Moldsilva are un nou director

Published on: M, 09/04/2019 - 11:17

Chișinău, 4 septembrie 2019,

Valeriu Caisîn, a fost numit în funcția de director al Agenției ”Moldsilva”, desemnat în urma unui concurs organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Acesta a fost prezentat colectivului agenției,  în după amiaza zilei de ieri, în cadrul unei ședințe, la care a participat doamna ministru Georgeta MINCU.

 

”În urma concursului organizat de MADRM, domnul Valeriu Caisîn, a fost desemnat câștigător. Noul director are o experiență de treizeci de ani de activitate în domeniul silvic, este doctor în biologie, deține capacități în procesele de producție și protecție în cadrul fondului forestier, precum și este un bun organizator și manager. Domnule director, mult succes și realizări pe potriva așteptărilor cetățenilor”, a subliniat doamna ministru Georgeta MINCU, în cadrul ședinței de prezentare a noului directorului.

 

Valeriu Casîn a mulțumit pentru apreciere și a dat asigurări că va depune maxim efort pentru a îmbunătăți starea activităților întreprinse în păduri, a terenurilor degradate, a perdele forestiere de protecție a terenurilor agricole,  într-un cuvânt pentru a scoate în evidență prioritățile ce țin de sectorul forestier și a întreprinde acțiuni concrete în acest sens.  

 

Noul director este de profesie inginer silvic, doctor în biologie, care și-a început activitatea profesională în anul 1989, în calitate de maistru silvic în cadrul Ocolului Silvic Vulcănești. Pe parcursul anilor a deținut mai multe funcții, acumulând o experiență de muncă în domeniu de circa  treizeci de ani. Anterior, a deținut, funcția de director adjunct științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), instituție subordonată Agenției pentru Silvicultură „Moldsilva”.

 

După prezentările de rigoare, ministrul a făcut un schimb de informații și opinii cu angajații Moldsilva despre principalele probleme din sector, despre potențialul suport necesar pentru redresarea situației în domeniu, precum și despre acțiunile principale ce vor îmbunătăți imaginea instituției. 

 

Amintim, funcția de director al Agenției Moldsilva a devenit vacantă din 10 iulie curent, iar în perioada 22 iulie – 3 septembrie 2019, MADRM a organizat un concurs pentru ocuparea funcției vacante, la care au participat 9 candidați.

 

Date de contact:

Serviciul relații publice și informare, Agenția Moldsilva

Tel: 067555200