Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Discuții privind rezultatele subvenționării proiectelor în agricultură start-up

Published on: M, 06/26/2019 - 09:52

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în colaborare cu Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, a organizat o masă-rotundă la care au participat beneficiarii și potențialii beneficiari de subvenții în avans pentru proiectele start-up. Resursele financiare fiind alocate din  Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

 

Întrunirea a fost condusă de Iurie Ușurelu, Secretar general de stat, care a pus în discuție rezultatele implementării proiectului start-up, dar și eventualele impedimente cu care se confruntă potențialii beneficiari în procesul de depunere a documentelor. 

 

De menționat că în perioada iulie 2018 - iunie 2019, în cadrul a trei apeluri lansate au fost depuse 87 de dosare, dintre care selectate și autorizate 63 de dosare, în valoare de 37 mln. lei. Femeile fermieri au fost mai active, ponderea dosarelor depuse de către acestea a constituit peste 60%, iar de către tineri fermieri în mediu 35%. Implementarea acestor proiecte au generat crearea  a peste 240 locuri de muncă.

 

La ședință au fost abordate și unele probleme ce țin de condițiile de finanțare și anume, incapacitatea debutantului de a cofinanța investiția în proporții de pînă la 35%, precum și criteriile de eligibilitate pentru obținerea subvenției în avans.

 

La finalul întrunirii, s-a convenit că toate propunerile înaintate în cadrul mesei-rotunde  urmează a fi examinate în contextul oportunității operării unor modificări în cadrul normativ ce reglementează domeniul de subvenționare în avans a proiectelor start-up.

 

Reamintim că pînă la 9 iulie 2019, se desfășoară cel de-al IV-lea apel de recepţionare a cererilor de solicitare a subvenţiilor în avans pentru anul 2019.

 

Date de contact:

Direcția politici și programe de dezvoltare rurală

Tel: 022 204 574