Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Georgeta Mincu este noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Published on: L, 06/17/2019 - 14:47

Noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, a fost prezentată, astăzi, angajaților ministerului, de către Prim-ministrul Republicii Moldova,  Maia Sandu.

 

Prim-ministrul Republicii Moldova, a felicitat-o pe Georgeta Mincu și i-a urat mult succes, menționând necesitatea colaborării, consolidării eforturilor pentru a face  competitiv sectorul agricol din Republica Moldova și pentru a crește exportul pe piața regională și internațională.

 

 ”Ne dorim să creăm condiții pentru ca fermierii să devină mai competitivi, să își vândă producția atât în țară, cât și peste hotare. Republica Moldova are o piață mică respectiv putem să creștem și să ne dezvoltăm dacă devenim competitivi pe piața regională și internațională. Avem oportunități enorme în contextul Acordului de Liber schimb cu Uniunea Europeană, dar trebuie să ne propunem să folosim și mai bine aceste oportunități. Astfel, să creștem cotele pe unele produse, să știm ce trebuie să producem mai mult și unde ar trebui să exportăm”, a menționat Prim-ministrul  Maia Sandu, în adresarea către angajații MADRM.

 

La rândul său, Georgeta Mincu și-a exprimat gratitudinea pentru încrederea acordată și a subliniat faptul că își dorește o colaborare eficientă cu echipa ministerului pentru a  continua reformele sănătoase  și a implementa practicile europene moderne în Republica Moldova.    

          

”60% dintre toate angajamentele Acordului de Asociere țin de ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Avem împreună de realizat sarcini complexe și nu de loc ușoare pe care cetățenii le așteaptă cu nerăbdare. Ne propunem să eficientizăm toate procesele, inclusiv cele administrative și de afaceri, să ușurăm viața antreprenorilor și celor ce protejează mediului înconjurător și să facem viața la sate o plăcere, cu acces la cât mai multe servicii. Sunt aici la minister, să transpun experiența mea europeană în facilitarea comerțului cu produse agroalimentare, în domeniul educației agricole, promovării  cercetării și inovațiilor. Cu eforturi comune, trebuie să reușim, în cel mai scurt timp posibil ca industria agro-alimentară să devină mai puternică și competitivă pentru a accesa piața UE cu mai multe produse de origine animală. Să promovăm și să dezvoltăm o agricultură conservativă și ecologică și să găsim soluții optime și lucrative pentru protecția solului, apei și biodiversității având în vedere provocările schimbărilor climatice și conservarea mediului”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu.

 

Totodată, ministrul Georgeta Mincu a subliniat că va  promova o comunicare deschisă cu angajații pentru a identifica idei de soluționare a problemelor recepționate de la fermieri, agenții economici, instituții de protecție a mediului, ONG sau orice alte organizații de profil, menționând că regulile și indicatorii de performanță vor fi puși în capul mesei.