Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Întrunirea anuală a Inspectoratului Ecologic de Stat

Published on: V, 02/09/2018 - 10:20

 Inspectorii de mediu și șefii subdiviziunilor ecologice teritoriale subordonate Inspectoratului Ecologic de Stat (IES), s-au reunit, ieri, în cadrul primei ședințe anuale, pentru a evalua activitatea Inspectoratului pentru anul 2017, a identifica provocările din activitate și a stabili problemele  sarcinile pentru anul curent.

 

Prezent la întrunire, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici, a îndemnat inspectorii să se axeze prioritar în activitate pe  eficiență, disciplină și corectitudine, specificând importanța controlului ecologic de stat ca fiind  o necesitate ce răspunde  situației social-economice, dar și  normelor europene privitor la protecția mediului.

 

“Protecția mediului este unul dintre domeniile pe care ne concentrăm acum, poate mai mult decât oricând. Pentru a îndeplini obiectivele avem nevoie de oameni capabili care să conducă și să activeze în instituții performante. Cunosc provocările pe care le întâmpinați, în activitatea de zi cu zi, și astăzi, propun să discutăm despre cum le putem depăși”, a susținut ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici.

 

 În cadrul discuțiilor, a fost prezentat raportul activității de combatere a contravențiilor de mediu în teritoriu şi ajustarea noii structuri instituționale a Inspectoratului.

 

Şeful adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat, Vadim Stîngaciu, a menţionat că Inspectoratul a asigurat efectiv în acest an acumulările mijloacelor financiare la fondul ecologic de susținere și a promovat programe naționale în domeniul  protecției mediului.

 

“Din contul amenzilor aplicate pentru încălcarea legislației de mediu au fost acumulate mijloace în sumă de cca 7 mln. lei, iar de la repararea  prejudiciului cauzat mediului cca 30 mln. lei.  Aspectul financiar este un criteriu necesar de evaluare și apreciere a eficienței activității IES, așa cum în baza lui am planificat Programe și Planuri de acțiuni ecologice în teritoriu”, a menţionat  Şeful adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat, Vadim Stîngaciu.

 

Amintim că, printre responsabilitățile principale ale IES vizează expertiza ecologică de Stat a obiectelor și activităților economice preconizate, autorizarea emisiilor în atmosferă, folosirii apei, deversării apei reziduale, gestionării deșeurilor și tăierilor de  arbori, precum şi controlul respectării prevederilor  legislației cu privire  la protecția mediului.

 

Menţionăm că, Inspectoratul Ecologic de Stat după reformă îşi continuă activitatea în baza Agențiilor și Inspecțiilor Ecologice, iar la centru a Direcțiilor și Secțiilor specializate.

 

9 februarie 2018

Serviciul de informare și comunicare cu mass media al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului